14 juni open dag

Zaterdag 14 juni 2014 van 10:00 – 16:00 uur wordt er een open dag gehouden voor het ziekenhuis van Passe Catabois in Haïti. Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Hulp Haïti Driel(*) met medewerking van Stichting Passe Catabois. Wij willen u die dag graag informeren over de huidige stand van zaken daar. Te denken valt aan de continuïteit van de zorg en onderwijs voor de kinderen.

Het ziekenhuis is opgezet door Rob en Annemarie Hulshuizen uit Driel. Zij werken sinds 2001 aan de realisatie van dit ziekenhuis. Annemarie is tropenarts en Rob houdt zich bezig met de organisatie, het technische en bouwkundige werk. Het ziekenhuis is inmiddels een belangrijke schakel in de gezondheidszorg in dat deel van het land. Dankzij de laagdrempelige aanpak worden er mensen geholpen (vaak gratis) die nergens anders terecht kunnen.

Haïti is een van de armste landen in de wereld. Er zijn weinig economische activiteiten en het onderwijs is van een zeer laag niveau. Men is heel erg afhankelijk van de natuur. Tropische regenbuien, orkanen maar ook droogte en te veel zon veroorzaken regelmatig veel schade aan de oogst.  Er spoelt veel landbouwgrond weg en er valt daarna weinig te oogsten. Het gevolg is dat het voedsel erg duur wordt en er daardoor veel honger geleden wordt.. De bevolking daar moet geholpen worden omdat zij alleen deze visuele cirkel niet kunnen doorbreken.

De open dag wordt gehouden in “Ons Gebouw” naast de Protestantse kerk aan de Kerkstraat 8, 6665CG te Driel. Er wordt voorzien in koffie, thee of limonade. Een echte aanrader dus.

(*) Stichting Hulp Haïti Driel ondersteunt projecten in Passe Catabois op Haïti met diensten en geld.  Doelstelling van de Stichting Hulp Haïti Driel is ondersteuning van het medisch project in Passe Catabois. Verder is de organisatie actief op het gebied van verbetering leef omstandigheden in het gebied rondom Passe Catabois, huizenbouw enz.

Reacties zijn gesloten.